Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

45 min Huvudrätt
Saftiga lammfärsbiffar med örtmarinerad vitost, chili och mynta är både enkelt och gott och passar lika bra till festen som till vardagsmiddagen. Servera med ditt favorittillbehör!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammfarsbiffar/

Gör så här

Lammfärsspett:
  • Lägg färsen i en bunke. Låt osten rinna av. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg ost, vitlök, örter, chili flakes och salt i bunken med färsen.
  • Tillsätt mjölk och ägg och blanda ihop färsen. Forma till åtta biffar.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek lammfärsbiffarna i omgångar, 4-5 min per sida, tills de är genomstekta.
Klart!

Myntan kan bytas mot persilja.

Energi:

745 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Lammfärs
500 g
1 burk
Vitlöksklyftor
2
Färsk mynta, hackad
½ kruka
Färsk rosmarin, hackad eller 1 tsk torkad
1 kvist
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
1 dl
Ägg
1