Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt
45 min

Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Gröna biffar med linsgryta och apelsinyoghurt

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Linsgryta:

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk malen gurkmeja

Apelsinyoghurt:

Gör så här:

Dela purjolöken på längden och skölj den. Skär den i tunna strimlor och lägg i en skål. Strö över saltet och knåda purjolöken så att saltet tränger in och den blir mjuk. Låt vila ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hacka persiljan. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma till 8 biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.

Skala morot, lök och vitlök. Skär moroten i tunna skivor och löken i tunna klyftor. Hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser i en gryta, koka upp och låt koka ca 15 min.

Riv skalet och pressa ur lite saft från apelsinen. Blanda det med matyoghurt och honung. Servera biffarna med linsgrytan och apelsinyoghurten.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 17 g
Skriv ut