Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till köttbullar, kålpudding och havregrynsgröt. Du kokar enkelt och snabbt din egen lingonsylt på färska eller frysta lingon. Häll upp på väl rengjorda glasburkar. Lingonsylt håller sig länge i kylen då lingonen konserverar sig själva med bensoesyra som de innehåller samt med sockret som tillsätts.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lingonsylt/

Gör så här

  • Rensa ev färska lingon. Lägg i en kastrull och tillsätt vattnet. Koka ca 10 min. Skumma.
  • Rör ner sockret lite i taget tills det löst upp sig. Ta från värmen och häll upp på väl rengjorda glasburkar. Sätt på locket och förvara sylten kallt.
Klart!

Ingredienser

Lingon
500 g
Vatten
1 dl
Strösocker
2½ dl