Leverpastej
1 tim 30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Frukost
Frysbar
•

Ett recept på enkel och jättegod hemmagjord leverpastej. Lika gott på smörgåsen året om.
Ingredienser
Nötlever
|
400 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Litet, syrligt äpple
|
1 |
Ansjovisfilé
|
50 g |
Fläskfärs
|
200 g |
Ägg
|
1 |
2 dl | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Salt
|
½ msk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Torkad mejram
|
1 tsk |
Konjak
|
ev 1 msk |
Gör så här
Nötlever kan bytas ut mot kycklinglever. Konjak kan bytas ut mot sherry.
Näringsvärden, per st
Energi:
1945 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 135 g |
Kolhydrater: | 63 g |
Fett: | 128 g |

