Lättrimmad lax med pepparrot

Lättrimmad lax med pepparrot

60+ min Huvudrätt
En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lattrimmad-lax-med-pepparrot/

Gör så här

  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta upp laxen och häll bort lagen.
  • Blanda grädde, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Strö över pepparrot och dill.
  • Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Vatten
1 liter
Salt
4 msk
Strösocker
2 msk
2½ dl
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk dill
1 dl
Pressad citron
1 tsk
Riven pepparrot
4 msk
Färsk dill