Citron- och fänkålsrub

Citron- och fänkålsrub

En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Citron- och fänkålsrub

En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 msk hela fänkålsfrön
  • 1 msk dillfrön
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • skalet av 1 citron

Gör så här:

Mortla fänkålsfrön, dillfrön och senapsfrön med saltet. Blanda med socker och citronskal. Klappa in ca 2 tsk rub på varje portionsbit.

Tips:

Använd gärna ekologiska citroner, de är obesprutade och är därför bra att använda när man ska riva skalet. Använd gärna en elektrisk kryddkvarn alt kaffekvarn istället för en mortel.

Källa: