Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse

Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse

Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse

Persiljerot är en rotfrukt som påminner om palsternacka i både utseende och smak. Här ger den liv åt en krämig soppa med torsk som du kan servera både som förrätt eller varmrätt.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Skala persiljerot och lök. Hacka löken och 2 persiljerötter grovt. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond och vatten, koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 15 min. Skär under tiden resten av persiljerötterna i ca 1 cm stora tärningar. Fräs dem i resten av smöret, ställ åt sidan. Mixa soppan slät med persiljan. Skär torsken i mindre bitar. Lägg fisken och de frästa persiljerötterna i soppan och sjud ca 5 min. Salta. Häll upp soppan i tallrikar och klipp över krasse.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 26 g
Skriv ut