Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (162 st)

Mitt betyg:

Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Fisksoppa med lax och torsk som kryddas med apelsin, stjärnanis och sambal oelek. Toppa denna fisksoppa med festliga räkor med vitlök och timjan.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 250 g torskfilé
  • 250 g laxfilé
  • 2 purjolökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 4 msk hummerfond
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal av 1 apelsin

Topping:

  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här:

Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3–5 min. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut