Krämig ostpanna med purjolök, dijon och dragon

Krämig ostpanna med purjolök, dijon och dragon

30 min Huvudrätt
Vad sägs om att prova en ny och lättlagad variant av frikassé? Purjolök och rödlök steks mjuka i smör för att sedan kokas ihop i en gräddig sås smaksatt med dijon och dragon. Detta toppas med nystekt ost och serveras med en grönsallad och ris. Kanske kan detta bli en ny vardagsfavorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-ostpanna-med-purjolok-dijon-och-dragon/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela purjolöken på längden och skölj den noga .Skiva tunt. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
  • Stek all lök mjuk i hälften av smöret. Lägg över på ett fat.
  • Skär osten i stavar. Stek osten i resterande smör 3-4 min. Tillsätt lök, grädde, dijon och dragon. Sjud 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Ingredienser

Halloumi
1 förp
Purjolök, ca 300 g
1
Rödlök
1
2 msk
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Salt och peppar
Till servering:
Ris
4 port
Blandad grönsallad