Köttfärssås med rosmarin

Köttfärssås med rosmarin

Smakrik, god och krämig köttfärssås som du serverar med strimlad zucchini. Zucchinipasta är gott och suveränt för dig som vill skära ner på kolhydrater.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Köttfärssås med rosmarin

Smakrik, god och krämig köttfärssås som du serverar med strimlad zucchini. Zucchinipasta är gott och suveränt för dig som vill skära ner på kolhydrater.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Rucolasallad med vitost:

  • 150 g Apetina® vitost
  • ½ rödlök
  • 60 g rucola
  • 1 dl kärnfria oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt och svartpeppar
  • 1 zucchini

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg ner nötfärsen och bryn under omrörning så att färsen smular sig. Tillsätt rosmarin, tomatpuré och kalvfond. Låt koka på medelvärme under lock ca 10 min, rör om då och då. Blanda ½ dl av gräddmjölken med majsstärkelse och rör ner i pannan tillsammans med resten av gräddmjölken. Låt koka 2-3 min. Smaka ev av med salt.

Sallad

Smula osten. Skala och skiva löken tunt. Varva rucola, ost, lök och oliver på ett fat eller i en skål. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla det över salladen.

Skär av rotfästet på zucchinin. Skär zucchinin i tunna skivor och sedan i strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 1-2 min. Häll av zucchinin i ett durkslag. Servera köttfärssåsen med zucchinistrimlorna och salladen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 40 g
Skriv ut