Korv Marrakech

Korv Marrakech

30 min Huvudrätt
Goda gryn med mager korv och smaker från Marocko. Den heta såsen sätter fart på kroppen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korv-marrakech/

Gör så här

  • Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar.
  • Stek korv, lök och tomater i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med spiskummin och persilja.
  • Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  • Blanda ner kikärter och bulgur i pannan.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till.
Klart!

Ingredienser

Bulgur
2½ dl
Hönsbuljong
5 dl
Wienerkorvar
6
Gul lök
1
Tomater
4
2 tsk
Malen spiskummin
2 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl
Kikärter
1 burk
Het sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Sambal oelek
1 tsk