Klassisk sommarkyckling

Klassisk sommarkyckling

30 min Huvudrätt
Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/klassisk-sommarkyckling/

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
  • Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
  • Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
  • Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.
Klart!

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Energi:

545 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
2½ dl
Hönsbuljong
1 tärning
Dijonsenap
2 tsk
Grovhackad färsk gräslök
½ dl
Gurka
¼
Bacon
140 g
Potatis, gärna färskpotatis
750 g