Kladdkaka med mörk choklad
Betyg  (152 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kladdkaka med mörk choklad

Mustig, intensivt chokladsmakande kladdkaka som bakas med mörk choklad istället för kakao i smeten. Baka denna kladdkaka minst en dag före servering för bästa smak.

Receptet gäller för 12 bitar

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl kallt, starkt kaffe
  • 250 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 krm salt

Till servering:

  • Arla® vispgrädde
  • florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Smörj och bröa kanterna. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt kaffet. Ställ bunken över vattenbad och låt chokladen smälta i kaffet under omrörning. Tillsätt smör och socker lite i taget när chokladen smält. Rör hela tiden så att smöret smälter och allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen. Vispa äggen lätt. Rör ner ägg och salt i chokladsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. OBS! Låt kakan kallna innan servering. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Källa: