Kexkakor
Betyg  (67 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kexkakor

Dom här kakorna heter Shortbread på engelska. Vi tycker att Kexkakor är ett bra namn på svenska för dom smakar precis som goda kex.

Receptet gäller för 20 st

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 12 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar. Sikta ner mjöl och majsstärkelse och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg. Använd händerna och tryck ihop smulorna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad köksbänk. Kavla ut den till en tunn platta på mjölad bänk. Ta ut kakor med ett runt mått eller ett dricksglas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakorna mitt i ugnen i cirka 12-15 min eller tills kakorna fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

Istället för att kavla ut degen kan du göra en tjock rulle. Låt den vila i kylskåp i 1 tim eller över natten. Skär tunna skivor och lägg på plåt.

Använd ”ljust och milt fullkornsvetemjöl” istället för vanligt vetemjöl för lite nyttigare kexkakor.

Källa: