Karibisk fiskgryta

Karibisk fiskgryta

Syrlig, söt och med lätt sting. När fisken rimmas blir den fastare i köttet.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (34 st)

Mitt betyg:

Karibisk fiskgryta

Syrlig, söt och med lätt sting. När fisken rimmas blir den fastare i köttet.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer t ex torsk
  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 400 g sötpotatis
  • 1 purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 3 dl fiskbuljong

Gör så här:

Skär fisken i 3 cm stora bitar. Blanda vatten och salt till en lag. Låt fisken rimma i saltlagen 15 min och ta sedan upp den. Skala sötpotatisen. Skär den och purjolöken i bitar. Fräs vitlök och kryddor i smör i en gryta. Tillsätt fiskbuljong och sötpotatis. Låt koka ca 10 min. Lägg i purjolök och fisk och låt det sjuda 3–5 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 545 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut