Fiskgryta med fänkål och chili

Fiskgryta med fänkål och chili

Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (111 st)

Mitt betyg:

Fiskgryta med fänkål och chili

Snabblagad fiskgryta med härligt mustig smak som går lika bra att äta som den är eller med ditt favorittillbehör!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 400 g koljafiléer, eller torskfilé
  • 1 gul lök
  • 300 g fänkål
  • Arla® Svenskt Smör
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk salt
  • ½ msk hackad färsk chili
  • 2 msk strimlad färsk basilika
  • 750 g potatis

Gör så här:

Skala och koka potatisen. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen. Fräs lök och fänkål i smör i en gryta. Tillsätt fisk och övriga ingredienser. Koka på svag värme under lock tills fisken är färdig, ca 5 min. Servera grytan med kokt potatis.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut