Kardemummakaka med topping

Kardemummakaka med topping

1 tim Mellanmål Efterrätt
När denna saftiga kardemummakaka bakas sprider det sig en ljuvlig doft i köket. Toppa kakan med de frukter och bär du gillar allar bäst. Jordgubbar, hallon eller blåbär passar utmärkt till vaniljfrostingen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummakaka-med-topping/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rör ihop smör-&rapsolja, kardemumma, socker, ägg, kvarg och mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll det i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna.
  • Blanda kvarg och citronskal. Bred det över kakan.
  • Garnera med kumquats och strimlat citronskal.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Stötta kardemummakärnor
1 msk
1½ dl
Strösocker
2 dl
Ägg
4
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk
Glasyr:
1½ dl
Citron
strimlat skal av ½
Skivade kumquats
4