Kardemummabullar

Kardemummabullar

Få dofter slår doften av nystött kardemumma. Har du ingen mortel kan du krossa kardemummakärnorna med kavel eller lägga dem mellan två skärbrädor och trycka till - allt för att få ut mest smak!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Kardemummabullar

Få dofter slår doften av nystött kardemumma. Har du ingen mortel kan du krossa kardemummakärnorna med kavel eller lägga dem mellan två skärbrädor och trycka till - allt för att få ut mest smak!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Fyllning:

Garnering:

  • ½ dl strösocker
  • 1½ msk stötta kardemummakärnor
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme ca 37°. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Rulla ihop remsorna löst. Lägg dem i bullformar på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Blanda ihop socker och kardemumma. Pensla bullarna med ägg och strö över sockerblandningen. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 9 g
Skriv ut