Harissa-ris med grönsaker och nötter

Harissa-ris med grönsaker och nötter

Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som du kan hitta i många matbutiker.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (31 st)

Mitt betyg:

Harissa-ris med grönsaker och nötter

Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som du kan hitta i många matbutiker.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl basmatiris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk malen gurkmeja
  • ½ purjolök
  • 2 morötter
  • ca 300 g blomkål
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1½ msk harissa
  • ½ tsk salt
  • 1 dl cashewnötter
  • ½ dl hackad färsk koriander

Sås:

Gör så här:

Koka riset i buljong och gurkmeja. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tärningar. Dela blomkålen i små buketter, stek i smör ca 7 min. Tillsätt morötter och purjolök, stek ytterligare ca 5 min. Rör ner harissa utrörd i 1 msk vatten. Smaksätt med salt. Strö över nötter och koriander. Blanda grönsakerna med riset. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och salt. Servera riset med såsen.

Källa:

Rekommenderade produkter