Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

1 tim Mellanmål Efterrätt
Underbar kladdkaka med smak av syltad ingefära. Kakan serveras med vispad grädde som smaksatts med bitar och skal av apelsin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ingefarskladdkaka-med-apelsingradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Bryn smöret i en kastrull, observera att det inte bara ska smälta utan få en brun färg. Låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och ingefära. Häll i smöret och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Riv skalet från apelsinen och skala den sedan med en kniv, skär ut hinnfria klyftor och skär dem i bitar.
  • Vispa grädden och vänd ner apelsinskal och bitar.
  • Servera kakan med apelsingrädden.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 27 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Kakao
3 msk
Finhackad syltad ingefära
2 msk
Apelsingrädde:
Apelsin
1
3 dl