Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

Underbar kladdkaka med smak av syltad ingefära. Kakan serveras med vispad grädde som smaksatts med bitar och skal av apelsin.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (14 st)

Mitt betyg:

Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

Underbar kladdkaka med smak av syltad ingefära. Kakan serveras med vispad grädde som smaksatts med bitar och skal av apelsin.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk finhackad syltad ingefära

Apelsingrädde:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bryn smöret i en kastrull, observera att det inte bara ska smälta utan få en brun färg. Låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och ingefära. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna. Riv skalet från apelsinen och skala den sedan med en kniv, skär ut hinnfria klyftor och skär dem i bitar. Vispa grädden och vänd ner apelsinskal och bitar. Servera kakan med apelsingrädden.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut