Hummersoppa med chili och syrad grädde

Hummersoppa med chili och syrad grädde

60+ min
Ta tillvara på hela hummern och använd skalen till en fond smaksatt med tomat, konjak och kryddor. För bästa smak, låt soppan vila en stund och värm igen innan servering. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/hummersoppa-med-chili-och-syradgradde/

Gör så här

  • Hacka lök, chili, fänkål och vitlök.
  • Sautera i olja. Tillsätt tomatpuré och vänd runt. Häll i fond, vatten och konjak. Koka ner till hälften. Tillsätt syrad grädde och låt sjuda ca 30 min.
  • Ta från värmen och låt dra ca 1 tim, så att smakerna framträder ordentligt. Sila av soppan och värm.
  • Smaka av med tabasco och salt.
  • Mixa i smör och servera.
Klart!

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Röd chili
½
Fänkål
½
Vitlöksklyfta
1
Matolja
1 msk
Tomatpuré
1 tsk
Hummerfond
1½ msk
Vatten
5 dl
Konjak
4 cl
5 dl
Tabasco
5 droppar
Salt
1 tsk
50 g