Honey comb pasta

Honey comb pasta

45 min Huvudrätt
Honey comb är ett roligt sätt att tillaga pasta på. Det är som en lasagne men tillagad med cannellonirör som fylls med mozzarella och toppas med ostsås. Testa denna goda rätt!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/honey-comb-pasta/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs i smör tills den mjuknat. Lägg i färsen och stek under omrörning så att den smular sig. Tillsätt finriven vitlök, smulad buljong, tomater och oregano. Rör om och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Koka pastan 5 min i rikligt med saltat vatten. Häll av i durkslag. Om du använder cannelloni, halvera rören.
  • Fördela köttfärssåsen i en pajform med höga kanter, ca 20 cm i diameter.
  • Stick ner pastan i köttfärssåsen. Tryck ner lite mozzarella i varje rör. Häll på pastasåsen och stö över lite mer ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!
Energi:

729 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Gul lök
1
2 msk
Nötfärs
500 g
Vitlöksklyftor
2
Köttbuljong
1 tärning
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Torkad oregano
1 tsk
Salt och svartpeppar
Cannelloni eller pasta penne
500 g
300 g
4 dl