Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw

Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw

40 min Huvudrätt
En riktigt högklassig ostburgare på högrev med bacon och saltgurka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hogrevsburgare-med-chili-och-fankalsslaw/

Gör så här

  • Börja med fänkålsslaw: Hyvla fänkålen tunt och riv äpplet.
  • Lägg äggulor, senap, vinäger och salt i en skål. Vispa med elvisp och tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar. Blanda fänkål och äpple med majonnäsen.
  • Skala rödlöken. Skiva lök, tomat och gurka. Skär osten i 4 tjocka skivor. Stek baconskivorna knapriga.
  • Blanda färsen med smör-&rapsolja, salt och svartpeppar. Dela smeten i fyra delar och forma till centimetertjocka hamburgare.
  • Stek dem på ena sidan 1-2 min. Vänd och lägg på osten så att den smälter medan burgaren steks klart.
  • Lägg ihop bröden med sallad, lite fänkålsslaw, burgare, tomat, lök, saltgurka och bacon emellan. Servera med resterande fänkålsslaw.
Klart!

Vill du, går det bra att byta fänkålen mot strimlad vitkål och morot istället.

Energi:

1175 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 97 g

Ingredienser

Burgare:
Högrevsfärs
500 g
2 msk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Fänkålsslaw:
Fänkål
1
Rött äpple
1
Äggulor
2
Grov skånsk senap
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Matolja
2½ dl
Tillbehör:
Rödlök
1
Tomater
2
Saltgurkor
4
Castello® Chiliost hårdost
125 g
Bacon
140 g
Hamburgerbröd, gärna brioche
4
Salladsmix
65 g