Havrekaka

Havrekaka

45 min
Krispigt goda havrekakor passar fint att bjuda på när det är dags för fika. Degen går bra att frysa in. Gör rullar av den och slå in i fryspåsar. Bara att skiva upp och grädda när du får oväntat besök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havrekaka-med-bikarbonat/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda smör och socker i en matberedare.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
  • Rulla smeten till en rulle, låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skär 30 kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Baka kakorna i mitten av ugnen i ca 9 min, låt svalna.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 5 g

Ingredienser

175 g
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Havregryn
3½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk