Hasselnötskakor med kaffe

Hasselnötskakor med kaffe

30 min Buffé
En liten GI-kaka smakar bra till kaffet. Lättbakat och lite nyttigare!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg 16 hasselnötter åt sidan. Mixa resten med dinkelflingor till smulor.
  • Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa till en jämn smet.
  • Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen 9–10 min.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Rostade hasselnötter
100 g
Dinkelflingor
1 dl
Finriven mörk choklad 70 %
50 g
25 g
Äggula
1
Honung
2 msk
Kallt, starkt kaffe
1 tsk