Hasselnötskakor med kaffe
Betyg  (11 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Hasselnötskakor med kaffe

En liten GI-kaka smakar bra till kaffet. Lättbakat och lite nyttigare!

Receptet gäller för 16 st

Ingredienser

  • 100 g rostade hasselnötter
  • 1 dl dinkelflingor
  • 50 g finriven mörk choklad 70 %
  • 25 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
  • 1 äggula
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kallt, starkt kaffe

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg 16 hasselnötter åt sidan. Mixa resten med dinkelflingor till smulor. Tillsätt choklad, smör, äggula, honung och kaffe. Mixa tills det bildar en boll. Forma bollar av smeten och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en nöt i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 9–10 min.

Källa:

Näringsvärden, per st

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 7 g