Hallonfromage med lime

Hallonfromage med lime

60+ min Efterrätt
Frisk hallonfromage smaksatt med saft från lime. Servera i portionsformar och toppa gärna fromagen med strimlat limeskal.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonfromage-med-lime/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
  • Vispa grädden. Rör ner kvarg och grädde i äggsmeten.
  • Smält gelatinbladen med limesaft på svag värme i en kastrull.
  • Rör ner det i gräddblandningen i en tunn stråle så att det blandas ordentligt.
  • Vispa 2 äggvitor hårt och vänd ner dem till en jämn och luftig smet. Fördela i portionsformar och ställ i kyl i minst 4 tim eller över natten.
  • Garnera med strimlat limeskal vid servering.
Klart!

Det går lätt att pressa ur saften ur frukten om du först rullar den hårt.

Ingredienser

Gelatinblad
3
Ägg
4
1 dl
Florsocker
1 dl
250 g
Lime
rivet skal och saft av 1