Gul curry med nudlar och lax

Gul curry med nudlar och lax

40 min Huvudrätt
En malaysisk inspirerad gul curry med fin syrlighet och smak av stjärnanis och citrongräs. Gör gärna soppan dagen innan så smakar den ännu godare. Nudlarna och grönsakerna lägger du i precis innan ni ska äta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gul-curry-med-nudlar-och-lax/

Gör så här

  • Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör- &rapsolja ca 10 min.
  • Dela citrongräset på längden och banka det med baksidan på kniven. Höj värmen och tillsätt citrongräs och alla kryddor. Fräs ca 1 min.
  • Tillsätt fond, fisksås och 1,2 l vatten och koka ca 15 min. Tillsätt syrad grädde och koka ytterligare 5 min. Ta upp citrongräset.
  • Riv ingefäran fint och krama ner saften. Släng bort resten.
  • Häll av vattnet från nudlarna, tillsätt dem och laxtärningarna och låt sjuda ca 3 min tills nudlarna är al dente och laxen precis är färdig. Toppa med böngroddar och koriander.
  • Servera med srirachasås.
Klart!

Tänk på att använda all saft när du rivit ingefäran – det är där smaken sitter.

Energi:

685 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Lax, skuren i tärningar
400 g
Risnudlar, gärna breda
180 g
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
3
2 msk
Citrongräs
3
Curry
2 tsk
Stjärnanis
3
Kanelstänger
2
Kycklingfond
3 msk
Fisksås
2 msk
3 dl
Färsk ingefära
60 g
Till servering:
Böngroddar
50 g
Färsk koriander
Srirachasåser