Grönkålssallad med caesardressing

Grönkålssallad med caesardressing

15 min Huvudrätt Förrätt
Denna kålsallad med granatäpple, nötter och krämig caesardressing är ett perfekt tillbehör när det ska bjudas på pizzamiddag. Passar även utmärkt till grillad mat!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalssallad-med-caesardressing/

Gör så här

  • Grovriv osten, skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, sardeller och citronsaft. Mixa ihop.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning till önskad konsistens. Om såsen blir för tjock kan den spädas med lite vatten.
  • Smaka av med salt och rikligt med peppar.
Sallad:
  • Dela grönkålen i mindre bitar. Plocka bladen från endiven.
  • Blanda med caesardressingen och toppa med nötter och granatäpple.
Klart!

Toppa salladen med lite extra lagrad Arla® Svecia, smulad i mindre bitar.

Energi:

680 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 67 g

Ingredienser

50 g
Liten vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Sardellfiléer
3
Pressad citronsaft
2 msk
Matolja
ca 2 dl
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
Till servering:
Grönkål
150 g
Röd endive
1
Blandade nötter
2 dl
Granatäppelkärnor
1 dl