Grön ärtsoppa med vispad syrad grädde

Grön ärtsoppa med vispad syrad grädde

30 min Huvudrätt
Vacker som en Crème Ninon och här får ärterna ett välsmakande lyft av syrad grädde. Servera med gott bröd och en smakrik ost.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/gron-artsoppa-med-vispad-syrad-gradde/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt buljong och koka ca 10 min. Lägg i ärterna och mixa soppan slät.
  • Häll i 2 dl av den syrade grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vispa den resterande grädden lätt och toppa soppan med.
  • Servera med bröd och ost.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 36 g

Ingredienser

1 msk
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
½
Grönsaksbuljong
½ liter
Frysta gröna ärter
300 g
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Surdegsbröd
160 g
120 g