Gravad lax med kavring

Gravad lax med kavring

20 min Förrätt
Syrliga och starka smaker piggar upp den gravade laxen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gravad-lax-med-kavring/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär kavringen i små tärningar och blanda med smör-&rapsolja. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vatten så de håller sig krispiga. Häll av vattnet vid servering.
  • Blanda crème fraiche med pepparrot, äppelmos och salt. Fördela crème fraiche, kavring och rädisor på laxen. Garnera med rom, citronskal och dill.
  • Krydda med nymald svartpeppar.
Klart!

Stenbitsrom kan bytas ut mot forellrom.

Ingredienser

Gravad lax i skivor
400 g
Kavring
3 skivor
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Salt och peppar
Rädisor
4
2 dl
Riven pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm
Stenbitsrom
50 g
Citron
rivet skal av 1
Färsk dill
Nymald svartpeppar