Gratinerade crêpes med svamp och linssallad

Gratinerade crêpes med svamp och linssallad

40 min Huvudrätt Lunch
Pannkakor fyllda med krämig svampstuvning. Serverad med knaprig linssallad blir det en prefekt lunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gratinerade-crepes-med-svamp-och-linssallad/

Gör så här

Crêpes:
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skiva svampen. Skala och skiva schalottenlöken tunt och lägg undan hälften till salladen.
  • Fräs svampen i en torr varm panna tills all vätska kokat in och den börjar få färg. Tillsätt smör-&rapsolja, lök och vitlök, fräs någon minut till under omrörning.
  • Strö över mjölet och rör ner mjölk och crème fraiche. Koka samman ca 5 min. Smaka av med peppar.
  • Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik eller rulla ihop dem och lägg i en ugnssäker form. Smula ädelosten och fördela båda ostarna på crêpesen.
  • Gratinera i mitten av ugnen 10–15 min tills osten smält och fått fin färg.
Linssallad:
  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Dela tomaterna.
  • Blanda senap, vinäger och olja till en dressing. Smaka av med salt, peppar och honung.
  • Blanda linser, sallad, tomater och resten av schalottenlöken. Häll över dressingen. Servera till crêpesen.
Klart!
Energi:

635 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Crêpes:
Pannkakor
6
Skogschampinjoner
250 g
Schalottenlökar
4
Finhackad vitlöksklyfta
1
Vetemjöl
2 msk
1½ dl
2 dl
Svartpeppar
75 g
Arla® Familjefavoriter riven ost Gouda
100 g
Linssallad:
Svarta linser
1 dl
Cocktailtomater
10
Dijonsenap
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
3 msk
Salt och svartpeppar
Honung
Salladsmix
65 g