Gratinerad baguette med svamp

Gratinerad baguette med svamp

20 min Förrätt
Gratinerad, lyxig baguette med kantareller. Ljuvligt doftande av vitlök och timjan och med smakrik ost som täcke.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gratinerad-baguette-med-svamp/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill, 250°.
  • Halvera baguetten på längden och gnid in med vitlök.
  • Ansa och dela svampen i mindre bitar. Fräs svampen i smör i en panna tills all vätska kokat in och den har fått fin färg.
  • Rör i crème fraiche och timjan. Smaka av med salt. Låt koka ihop 1-2 min.
  • Fördela svampen på bröden. Hyvla över ost. Gratinera i mitten av ugnen 5-8 min tills de har fått fin färg.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Halv baguette
1
Vitlöksklyfta
½
Färska kantareller
175 g
1 msk
1 dl
Hackad färsk timjan
1 msk
Salt
2 krm
70 g