Crostini med lufttorkad skinka

Crostini med lufttorkad skinka

Förrätt
Crostini toppade med lufttorkad skinka och balsamvinäger är perfekta som drinktilltugg eller som enkel förrätt. Extra snygga med klyftor av fikon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crostini-med-lufttorkad-skinka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skiva baguetten i 0,5 cm tjocka skivor. Pensla med smör-&rapsolja och strö över salt och peppar. Rosta skivorna i ugnen tills de fått fin färg.
  • Bred crème fraiche på brödskivorna. Skär fikonen i klyftor och skinkan i mindre bitar och lägg på brödskivorna.
  • Strö över rucola och ringla över dressing.
Klart!
Energi:

207 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Baguette
½
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Flingsalt
Svartpeppar
1 dl
Färska fikon
4
Lufttorkad skinka
4 skivor
Rucola
50 g
Crema balsamico
1 msk