Gräddkokt kål i ugn med korv

Gräddkokt kål i ugn med korv

40 min Huvudrätt
Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddkokt-kal-i-ugn-med-korv/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg kålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Dela och snitta korvarna. Lägg dem i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Häll grädden över kålen och strö över dragon. Fortsätt tillaga i mitten av ugnen ytterligare 5-10 min.
Klart!
Energi:

655 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Spetskål
800 g
Brysselkål
200 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
2 krm
Råkorvar, t ex salsiccia
300 g
3 dl
Torkad dragon
1 tsk
Grovt bröd
Grovkornig dijonsenap