Gochujangpasta

Gochujangpasta

30 min Huvudrätt
Krämig gochujangpasta går snabbt att laga. Den är underbart het av den koreanska kryddpastan gochujang. Den gräddiga pastan är även smaksatt med lime, basilika och lagrad ost. Toppad med rostade pumpakränor som ger ett gott tuggmotstånd - Mums!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gochujangpasta/

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastakoket.
  • Skala och finhacka lök poch vitlök. Tärna tomaterna. Fräs vitlök, lök och tomater i smör 4-5 min.
  • Tillsätt gochujang och chili flakes. Fräs på medelvärme ca 3 min.
  • Rör ner grädde och lime. Sjud ca 5 min, smaka av med salt.
  • Koka spaghettin al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner 1 dl av pastavattnet i såsen. Blanda ner avrunnen pasta och basilika i såsen. Blanda väl.
  • Toppa gochujangpastan med färskriven ost. Servera direkt.
Klart!
Energi:

668 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
3
Rödlök
1
Tomater
250 g
2 msk
Gochujang
½ dl
Chili flakes
½ tsk
2½ dl
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Salt
1 tsk
Spaghetti
400 g
Färsk basilika
1 kruka
Rostade pumpakärnor
1 dl
Castello® Kata
100 g