Jubileumstårta

Jubileumstårta

En kalasgod tårta som är skapad inför Arlas 100-årsjubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche är ljuvligt krämig och har perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (241 st)

Mitt betyg:

Jubileumstårta

En kalasgod tårta som är skapad inför Arlas 100-årsjubileum. Fyllningen med vit choklad och crème fraiche är ljuvligt krämig och har perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En tårta som passar för både små och stora jubilarer!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Vit chokladmousse:

Rårörda hallon:

  • 250 g hallon
  • 2 msk vaniljsocker

Garnera med:

  • bär
  • riven vit choklad

Gör så här:

Börja med tårtbotten. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Hacka chokladen, lägg i en bunke. Värm mjölk och crème fraiche utan att låta det koka. Häll det över chokladen och rör slät. Vispa grädden. Börja med att försiktigt vända ner ca 1 dl grädde i chokladblandningen och fortsätt med lite i taget så att moussen blir slät. Rör ihop hallon med vaniljsocker. Dela tårtbotten i 3 delar. Täck en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i ⅓ av moussen i formen, lägg på en botten. Bred på hallonen, häll ner ⅓ mousse. Lägg på en till botten, häll på resten av moussen och avsluta med sista bottnen. Ställ minst 4 tim i kyl. Stjälp upp tårtan på ett fat så att lagret med mousse hamnar överst. Garnera med bär och riven vit choklad.

Tips:

Vispa upp 1 dl crème fraiche med 0,5 msk vaniljsocker och spritsa små toppar runt tårtan att sätta hallonen i.

Källa:

Rekommenderade produkter