Marängsvisstårta

Marängsvisstårta

15 min Efterrätt
Marängsviss som en tårta, det är en strålande idé! Du kan välja vilken typ av botten du vill använda, vi tog marängbotten, men en sockerkaksbotten passar också bra! Toppa med glass, vispad grädde, banan, maränger, färska bär, kolasås och chokladsås.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marangsvisstarta/

Gör så här

  • Börja med chokladsåsen. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden. Tillsätt chokladen och vispa kraftigt tills den smält. Håll såsen varm.
  • Vispa grädden. Skala och skär bananerna i bitar.
  • Lägg marängbotten på ett tårtfat. Toppa med vaniljglass, maränger, grädde, bananer och färska bär.
  • Ringla över chokladsås och kolasås. Servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Marängbotten
1
2 dl
Vaniljglass
½ liter
Små maränger
ca 30
Bananer
2
Blandade färska bär
100 g
Kolasås
½ dl
Chokladsås:
Mörk choklad
100 g
1 dl