Hallonmarängtårta

Hallonmarängtårta

15 min Efterrätt
Fem ingredienser och tio minuter. Det är allt som behövs för att trolla fram en ljuvlig sommartårta med smak av hallon och choklad. Botten är av maräng och därmed är tårtan också glutenfri.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonmarangtarta/

Gör så här

  • Hacka chokladen fint. Mosa hälften av hallonen. Vispa grädden.
  • Bred ut hälften av kvargen och grädden på en botten. Lägg på ⅔ av chokladen och de hela hallonen. Lägg på den andra botten.
  • Rör ihop resterande grädde och kvarg lite slarvigt och bred på tårtan. Toppa med hallonmos och choklad.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Mörk choklad
50 g
Hallon
250 g
3 dl
Marängbottnar
2
250 g