Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad

Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad

45 min
Mandelmjöl ger en len och nötig smak till kladdkakan och gör den dessutom glutenfri. Pistage och ingefära piggar upp den maxade chokladsmaken!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-kladdkaka-med-ingefara-och-vit-choklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret och häll i en bunke. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Hacka nötterna grovt.
  • Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna. Strö över citronmeliss. Servera gärna med grädde och färska hallon.
Klart!

Receptet är skapat av Linus Lövgren och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Energi:

270 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 17 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2½ dl
Mandelmjöl
1 dl
Salt
½ tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Kakao
4 msk
Malen ingefära
½ tsk
Vit choklad
50 g
Pistagenötter
1 dl
Plockad citronmeliss