Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

Fruktsallad med ananas, mandel och vispad grädde

30 min Efterrätt
En härligt frisk fruktsallad med ananas som bas. Supergod efterrätt som är enkel att tillaga, god att äta och vacker att bjuda gästerna på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fruktsallad-med-ananas-mandel-och-vispad-gradde/

Gör så här

  • Skala och dela ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär frukten i skivor eller tärningar.
  • Dela granatäpplet, ta ur kärnorna och blanda med honung och limesaft. Häll blandningen över ananasen.
  • Dela och kärna ur dadlarna. Blanda dadlar och mandel med ananasen och dekorera med myntablad.
  • Vispa grädde lätt och servera till.
Klart!

Färsk mynta kan bytas ut mot citronmeliss

Energi:

570 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Ananas
1
Granatäpple
1
Flytande honung
1 dl
Lime
saften av 2
Dadlar
100 g
Hackad mandel
1 dl
Färsk mynta