Fiskgratäng med spenat

Fiskgratäng med spenat

1 tim Huvudrätt
En krämig gratäng med knaprig yta av ostgratinerad potatis. En riktig familjefavorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskgratang-med-spenat/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Skölj spenaten i en sil eller ett durkslag. Häll av potatisvattnet över spenaten så den "slaknar".
  • Låt potatisen svalna något. Mosa den sedan grovt och blanda med 1 msk smör-&rapsolja och ½ dl riven ost.
  • Skala och hacka löken fint. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i 1 msk smör-&rapsolja i en panna.
  • Häll i grädden och koka upp. Rör ner resten av osten och hackad persilja. Smaka av med ½ tsk salt och peppar.
  • Lägg spenaten i en smord ugnssäker form. Skär fisken i bitar och lägg på spenaten. Salta och pressa över citronsaft.
  • Häll på såsen och fördela potatisen över fisk och sås. Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Sejfilé
500 g
Potatis
500 g
Babyspenat
70 g
Gul lök
½
1 dl
Morot, ca 75 g
1
2 msk
2½ dl
Salt
1 tsk
Peppar
½ krm
Bladpersilja
½ dl
Citron
½