Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

En klassisk fiskgratäng som får nytt liv och en frisk fläkt av syrad grädde. Klyfta gärna några citroner och servera på sidan av för den som vill ha extra citrussting.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Fiskgratäng med tomat, dill och potatispuré

En klassisk fiskgratäng som får nytt liv och en frisk fläkt av syrad grädde. Klyfta gärna några citroner och servera på sidan av för den som vill ha extra citrussting.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Potatispuré:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Fräs purjolöken i en kastrull i hälften av smöret. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och låt koka ihop ca 3 min. Tillsätt syrad grädde och majsstärkelse. Låt såsen sjuda ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet.

Vik fisken och lägg i en smord ugnssäker form. Strö över resten av saltet. Häll över såsen. Tillaga långt ner i ugnen ca 25 min tills fisken har en innertemperatur på 55-60°.

Skala och koka potatisen mjuk. Värm den syrade grädden med vatten och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen och smaka av med salt. Strö dillen över fiskgratängen innan serveringen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 690 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 47 g
Skriv ut