Fisk à la Provence

Fisk à la Provence

45 min Huvudrätt
Öppna och ät direkt ur paketen. Njut av dofterna från Medelhavet. Blanda gärna olika fisksorter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk-a-la-provence/

Gör så här

  • Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja.
  • Dela fisken i 8 bitar. Skiva fänkål, vitlök och tomat.
  • Lägg grönsaker och fisk på folien. Krydda med örtsalt och timjan.
  • Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut.
  • Lägg dem på grillgaller och låt fisken baka ca 15 min.
  • Öppna paketen och lägg på en klick crème fraiche.
Klart!

Istället för att grilla kan du baka paketen i 225° varm ugn ca 15 min.

Energi:

441 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Gösfilé, eller gäddafilé
600 g
2 msk
Fänkål
1
Vitlöksklyftor
2
Körsbärstomater
8
Örtsalt
1 tsk
Hackad färsk timjan
2 msk
Till servering:
2 dl
Kokt potatis
800 g