Farfars Radiokaka

Farfars Radiokaka

Mellanmål Efterrätt
Radiokaka är en riktig klassiker, 50-tals-nostalgi som håller än idag. Den är lätt att göra, men Radiokaka behöver stelna en bra stund innan man kan bjuda på den.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/farfars-radiokaka/

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter.
  • Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Blanda med den ljumma chokladsmeten.
  • Klä en avlång form, ca 1 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet.
  • Låt stelna i kyl över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.
Klart!

Kakan går bra att frysa.

Ingredienser

150 g
Choklad
300 g
Florsocker
1 dl
Pepparkakskrydda
1 msk
Äggulor
2
Mariekex
20