Entrecôte i ugn

Entrecôte i ugn

Huvudrätt
När du tillagar din entrecôte i ugn blir den riktigt saftig och god. Håll koll på innertemperaturen så du får den som du önskar, 55° (rare) - 58° (medium). Servera gärna den goda entrecôten med bearnaisesås, potatis och tomatsallad. En riktig festmåltid!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/entrecote-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till150°.
  • Skala och krossa vitlöken. Grovhacka timjan.
  • Torka av entrecôten med hushållspapper. Salta och peppra runt om hela biten.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet ordentligt på alla sidor på hög värme. Sänk temperaturen, Tillsätt smör, vitlök och timjan.
  • Ös köttet med smör, vitlök och örter och stek 4-5 min.
  • Lyft upp köttet ur pannan och lägg över i en ugnsfast form. Häll örtsmöret över köttet.
  • Tillaga köttet mitt i ugnen till önskad innertemperatur, 55° (rare) - 58° (medium).
  • Ös köttet då och då under tillagningen med skyn som bildas.
  • Låt entrecôten vila en stund innan det skärs i skivor.
Klart!

Ingredienser

Entrecote, i bit
1 kg
Vitlöksklyftor
8
Färsk timjan
½ kruka
Flingsalt
1 msk
Nymalen svartpeppar
Matolja
2 msk
100 g
Inkluderad
Bearnaisesås
30 min
Bearnaisesås
(159)