Enkel paneer tikka masala

Enkel paneer tikka masala

30 min Huvudrätt
Ljuvliga dofter sprider sig i köket när du lagar denna snabba indiska rätt med paneer istället för kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enkel-paneer-tikka-masala/

Gör så här

  • Börja med riset. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg ev ner några kardemummakapslar i kokvattnet.
Marinerad paneer:
  • Skala och finriv ingefära. Lägg i en skål och rör ner matyoghurt, garam masala och salt.
  • Tärna paneer och vänd ner i marinaden. Ställ åt sidan.
Tikka masalasås:
  • Finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek all lök, tomatpuré och chili flakes 3-4 min.
  • Tillsätt tomater, vatten, grädde och smulad buljong. Sjud 4-5 min.
  • Vänd ner marinerad paneer och sjud ytterligare 2-3 min.
Till servering:
  • Toppa grytan med korianderblad. Servera med basmatiris och yoghurt.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Marinerad paneer:
2 förp
Färsk ingefära
50 g
1 dl
Garam masala
1 msk
Salt
½ tsk
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
½ tsk
Konserverade körsbärstomater
1 burk
Vatten
1 dl
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Till servering:
Färsk koriander
1 kruka
1 dl
Basmatiris
3 dl
Kardemummakapslar