Currykyckling

Currykyckling

30 min Huvudrätt
Gräddig och het currykyckling att bjuda på till vardag som fest. Detta är en klassiker! Sötman i mango chutneyn lyfter currysmaken och den syrade grädden ger den rätta känslan i såsen. Servera currykyckling med nykokt ris och en krispig sallad. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/currykyckling/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på färpackningen.
  • Dela varje kycklingfilé i tre bitar. Lägg i en bunke och blanda ner curry, paprikapulver och salt.
  • Skala och skiva lök och vitlök. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök på medelvärme ca 5 min.
  • Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 5 min. Blanda ner tomatpuré, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning. Sjud ca 8 min.
  • Rör ner grädden och koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt.
  • Servera currykyckling med ris och grönsallad.
Klart!
Energi:

675 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
Curry
2 msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
1 tsk
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Mango chutney
2 msk
Vatten
2 dl
Hönsbuljong
1 tärning
3 dl
Till servering:
Ris
4 port
Blandad grönsallad