Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (47 st)

Mitt betyg:

Claras kladdiga apelsin- och pistagenötskladdkaka

En enkel kladdkaka som blir extra god med knapriga pistagenötter, syrlig apelsin och kokosflingor i botten. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl pistagenötter, ca 80 g
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • kokos till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull Mixa nötterna. Rör ner alla ingredienserna i smöret, blanda väl. Smörj en form, ca 24 cm i diameter och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 17-20 min. Garnera med lite grovhackade pistagenötter. Servera med vispad grädde.

Tips:

Receptet är gjort av Clara Tornbrant från Trollhättan och är ett av bidragen till finalen i Kladdkakeracet 2013.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per bit

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 14 g
Skriv ut