Chokladmarängtårta med mango- och passionspannacotta

Chokladmarängtårta med mango- och passionspannacotta

60+ min Efterrätt
Mellan frasiga bottnar göms en lyxig, exotisk pannacotta och söt vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladmarangtarta-med-mango--och-passionspannacotta/

Gör så här

Chokladmarängbottnar:
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Vispa ihop äggvita och socker i en bunke. Värm smeten under omrörning över vattenbad tills sockret smält, ca 2 min.
  • Ta bort från vattenbadet och vispa ca 10 min tills smeten är fast och blank.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och vänd ner i marängsmeten.
  • Spritsa 3 runda bottnar, ca 18 cm i diameter på plåt med bakplåtspapper. Grädda långt ner i ugnen ca 1 tim.
  • Stäng av ugnen och låt stå minst 1 tim i eftervärmen.
Mango- och passionspannacotta:
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Mixa mangon till en puré. Dela och gröp ut passionsfrukterna och rör ner i purén.
  • Värm purén med grädde, socker och vatten under omrörning. Rör ner gelatinet och låt smälta.
  • Klä en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter med plastfolie och häll i pannacottan. Låt stå i kyl minst 2 tim.
Crème chantilly:
  • Vispa grädde, socker och vaniljpulver fast.
Montering:
  • Lägg en marängbotten på ett tårtfat.
  • Bred på hälften av crème chantilly, lägg på en till botten och bred på resten av crèmen.
  • Lägg på pannacottan och den sista bottnen. Låt stå i kyl 1-2 tim innan servering.
  • Garnera ev med smält ringlad choklad.
Klart!

Crème chantilly är söt vispad grädde.

Energi:

395 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Chokladmarängbottnar:
Äggvitor
5
Strösocker
2½ dl
Mörk choklad
70 g
Mango- och passionspannacotta:
Gelatinblad
4
Mango
120 g
Passionsfrukter
6
1 dl
Strösocker
1 dl
Vatten
4 msk
Crème chantilly:
2 dl
Strösocker
2 msk
Vaniljpulver
1 krm