Choklad brulée

Choklad brulée

60+ min Efterrätt
En len dröm för chokladälskaren. Går utmärkt att förbereda dagen innan, men bränn av brulèen precis innan servering. Om du använder en kakao av hög kvalité blir chokladsmaken ännu djupare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/choklad-brulee/

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull.
  • Vispa äggulorna i en bunke. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning.
  • Fördela smeten i 8 portionsformar som rymmer drygt 1 dl vardera. Ställ formarna i en ugnsform. Häll på vatten så det når upp till ⅓ av formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt bruléerna kallna helt i kyl.
  • Vid serveringen: Sätt ugnen på grilleffekt och högsta värme. Strö råsocker på bruléena. Ställ dem högt upp i ugnen men låt ugnsluckan vara öppen. Låt stå någon minut tills sockret har smält och fått färg. Passa dem noga.
  • Garnera ev med färska bär.
Klart!

Om du har en brännare hemma, använd den gärna för att bränna av bruléerna.

Energi:

269 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 20 g

Ingredienser

3 dl
3 dl
Strösocker
¾ dl
Vaniljsocker
½ msk
Kakao
4 msk
Äggulor
5
Rårörsocker
ca 2 msk
Hallon